torsdag den 6. oktober 2011

Operation Charlot og Charlotte. Debreafing

Den dag kom forfatterinden på kant med teknikken. Hun får det kun til at virke på facebook. Ikke her på bloggen. Så her kommer det all-in-one. Den store tur rundt i landet.


Nyborg, Svendborg, Rudkøbing, Faarborg og Haarby. Syv boghandlere når de. Syv små boghandlere, der lugter af støv og ligger langt fra hinanden. Kun Svendborg er særligt kulturel og huser hele tre boghandlere i samme by. 


Det er planen, at forfatterindens søde og seje veninde, skal smile stort og spørge til en bog, hun har hørt om. I Nyborg er de venlige hos boghandleren, men kan ikke finde bogen på hylderne. De går langs reolerne og leder og de slår den op i deres system og opdager til deres forbløffelse, at de slet ikke har haft bogen hjemme. Det må være en fejl, den bestiller vi straks hjem. Og veninden forklarer, at hun jo bare er på gennemrejse og ikke kan garantere, at hun kommer gennem Nyborg og kan hente den igen, men det gør ikke noget, siger det søde menneske, så sælger vi den bare til en anden.  Lige præcis. Det er det de skal, BESTILLE bogen hjem og SÆLGE denI Svendborg sidder forfatterinden og hækler på en parkeringsplads. Den lille toggris til Odense kører forbi bilen mange gange før veninden er tilbage igen. Tre boghandlere tager sin tid og da veninden kommer, har hun armene over hovedet. Alle boghandlerne i Svendborg har bogen og de taler engageret om den og fortæller, at den ikke ligner noget andet. Forfatterinden beundrer veninden for hendes mod til at gå direkte ind i løvens hule og tale om bogen og gå igen uden at købe den. Kun printerpapir køber hun, den ene gang, hvor det på en måde blev umuligt bare at gå.Og så er det frokost i det fri og kaffe med varm mælk på et lille stormkøkken.Rudkøbing og Faarborg. Det ene sted er bogen udsolgt, men bestilt hjem til weekenden, og den har sådan en smuk forside, siger boghandleren med sit  krøllede hår, der vokser opad. Det andet sted, har de to nydelige kortklippede damer skam bogen, det er den med et fordrejet hus på forsiden. Og så var de lige på Langeland. Det er også en oplevelse. Nu ræser forfatterinden og veninden af sted. Fra Faarborg til Haarby, de kan lige nå det inden 17:30. Men uden de opdager det begynder GPS'en at stille dem sjove forslag og de ender mærkelige steder. Først var Fyn så idyllerisk, med små skæve huse og gader og kulturradikale turistbutikker med keramik og glas og design og så blev Fyn til noget med køreskoler, tykke affarvede piger og alt for unge drenge på knallerter. Endelig 17:32 parkerer de foran boghandleren i Haarby og sådan en boghandel har forfatterinden aldrig set før:

 Da forfatterinden om aftenen kommer hjem til manden, er hun glad. Bogen er på boghandlernes indre lystavle. De kender den. De ved, den er kommet, at forsiden er FLOT, at den har fået gode anmeldelser og ikke er som så mange andre bøger. Mere sådan lidt Twin Peaks agtig. Gennem veninden har hun mærket boghandlernes engagement og det er dejligt. Det er jo dem der møder læserne og skal sælge bogen. 1000 tak til den superseje veninde med en løves mod og galskab nok til at undfange og gennemføre vores raid.Næste gang går vi efter de store kæder; Bog og Idé; Arnold Busck og Gad - here we come.5 kommentarer:

 1. Ej hvor sejt! Og meget Charlot og Charlotte-agtigt. Skal nok spørge efter bogen i alle de boghandlere jeg kommer forbi.

  Vil du egentlig helst have, at man køber den som rigtig bog eller er det ok med en e-bog?

  SvarSlet
 2. Sikke en god ide. Og sikke en sej veninde!

  SvarSlet
 3. Hehehe genial strategi i kører :D

  SvarSlet
 4. Fedt Cecilie - Charlot og Charlotte knopskyder!

  SvarSlet
 5. Og Cecilie, hvis du helst vil have bogen som Ebog, så fint med mig :-)

  SvarSlet