torsdag den 8. september 2011

Rekord og den første officielle signering

Forfatterinden står bag et bord. På bordet ligger bøger og plakater med billeder af bogen. Lige bag forfatterinden er en stor glasrude med mange udstillede bøger.
Det hele står klar, når forfatterinden ankommer og forfatterinden starter med at være besværlig. Hun vil meget gerne have en kop kaffe, så der bliver sat frisk kaffe over. Det på kanden er fra i morges. Og så vil forfatterinden gerne have rigtig mælk i sin kaffe. Hun er ikke gode venner med pulverting, og boghandlerens mor går straks i netto og henter kaffefløde.

Der steges gris og laves modeopvisning og boghandleren, som hedder Birgitte udfolder et forbløffende talent som fiskekone. Hun fisker mennesker. Hun smiler og har øjenkontakt og taler både til dem, hun kender og til helt fremmede mennesker. Og hun SKAMROSER forfatterindens bog.
Og når de fremmede mennesker siger, at de har godt læst om bogen i avisen, så siger boghandleren, ja, den anmelder har læst en helt anden bog, for hun har selv anmeldt bogen på boghandlerens blog og givet den fem stjerner.
Og så køber de fremmede en bog og forfatterinden signerer den.


Sammen sætter de rekord for bogsignering i Stenløse. Toogtyve bøger sælger Birgitte og enogtyve bøger signerer forfatterinden - den ældre herre med et viltert gråt skæg ville dælme ikke have sin bog ødelagt af forfatterindens kragetær.

I toget på vej hjem tænker forfatterinden, at hendes bog har fået en skøn og entusiastisk ven i Birgitte.

P.S. Hun skal huske at skrive, at billedet er taget af Anders Böye

10 kommentarer:

 1. Alle bøger skulle have en Birgitte ...

  SvarSlet
 2. Ja, uden Fru Elg til det svære og Birgitter til bogen, så går det ikke.

  SvarSlet
 3. Apropos Fru Elg:

  Kender Forfatterínden noget til det her:

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1616123.ece

  SvarSlet
 4. Ja, det er et 5 stjernet hotel.
  Jeg læste den forrige søndag i ét langt stræk. Jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig. Men øv, i min boghandel var der ingen forfatterinde til at signere ;o)

  SvarSlet
 5. Forfatterinden har været i haven og har talt med Fru Elg. Hun kan nu helt afkræfte, at det er Fru Elg, der klatrer i træer og spiser gærede æbler. :-)

  Og 1000 tak Battina - jeg signerer gerne din bog, hvis du sender den til mig med en frankeret returkuvert :-)
  KH Malene

  SvarSlet
 6. Har du planer om andre bogsigneringer? Og hvordan kommer sådan en i stand? Kan man kontakte dig, hvis nu man ligger inde med et pænt stort shoppingcenter på Sjælland, og synes at det kunne være en fest at få besøg af dig?

  SvarSlet
 7. Hej Anne
  Lige nu er der ikke andre bogsigneringer på programmet - men send mig en mail på plot@malenekirkegaard.dk, så kan vi lige vende mulighederne :-)
  KH Malene

  SvarSlet
 8. Tak for sidst Malene. Det var en super hyggelig og sjov aften og vi gjorde det rigtig godt.
  Fint billede, Anders fik taget.

  KH. Boghandleren og fiskekonen, Birgitte :)

  SvarSlet
 9. Det er mig, der takker, Birgitte :-) Det var en lille fest!
  KH Forfatterinden

  SvarSlet
 10. Har lige været en tur i Korsør. Jeg måtte lige se det rigtige Hotel Rudolph:)
  Vi havde taget vores mountainbikes med og fik cyklet halvvejs rundt om Korsør Nor, i lystskoven og tilbage til campingpladsen ved storebælt. Vi havde en herlig tur rundt i Korsør og fik cyklet 45km.
  Kh. Birgitte

  SvarSlet