søndag den 28. august 2011

Blomsterhav.. Og anmeldelser

Så mange blomster. Så mange flasker. Så meget god chokolade. Og så mange skønne mennesker. Forfatterinden var rolig og varm. Og hun takker stort.

Og hvordan er det så at debutere? Forfatterinden hører hele tiden en fantasijournalist stille spørgsmålet og forfatterinden svarer:
- Det er overraskende roligt. Det er en langsom og god udånding. Et tilfreds suk.

Men så kom der lige en anmeldelse og en til og igen en. Redaktricen var sød og sendte allerede en sms 06.00 om morgenen for at forberede forfatterinden på anmeldernes forbehold. Det var redaktricens ord. Forfatterinden havde ikke selv valgt et så diplomatisk ord.

Men forfatterinden ville ikke have sin dag ødelagt og derfor læste hun ikke anmeldelserne. Nu har hun læst dem. Sådan i passende doser over weekenden. Og hun fornemmer, at nogle af anmelderne har nydt at skrive deres anmeldelser - og det glæder forfatterinden, når nu de ikke nød at læse bogen.

Og så er det at forfatterinden samler alle anmeldelserne og straks bliver i bedre humør:

Fredericia Dagblad: Begejstret positiv
Ugebladet søndag: Begejstret positiv
Nordjyske: Positiv
Elle: Positiv, fire stjerner
Politikken: Positiv, fire stjerner
Information: Negativ
Jyllandsposten: Negativ, to stjerner
Weekendavisen: Nedrakende negativ

Men mest af alt giver anmeldelserne anledning til undren over læsernes mangfoldighed - Sikke mange forskellige læseoplevelser, der kan springe fra den samme bog.

Og ingen af de negative anmeldelser frakender forfatterinden talent og evne for det hun gør - De kan bare ikke lide det, hun bruger sine evner til - eller måske er det måden, hun gør det på... Eller måske er det bare et kulturelt frontalsammenstød af to forskellige læsekulturer og læselyster?

8 kommentarer:

 1. You go, woman. Uanset hvad de skriver. Og ja, det er helt utroligt så forskellige oplevelser folk kan have, når de læser det samme. Det kan være rystende, morsomt og nogle gange rystende morsomt - og ikke mindst kan det bestyrke én i at man har skrevet tingene præcis som de skulle skrives.

  SvarSlet
 2. Synes at anmeldelserne er overvejende positive, og synes selv bogen er fantastisk.
  Man kommer aldrig til at kunne gøre alle tilfredse...

  SvarSlet
 3. Kære Malene,

  Jeg har desværre-desværre-DESVÆRRE kun læst de første 19 sider af bogen, der ligger som læseprøve på Saxo.com - det skulle jeg aldrig have gjort, for nu skal jeg gå i frygtelig uvished og vente, indtil bogen endelig lander i min postkasse, og jeg kan få læst resten. Suk... Jeg GLÆDER mig.

  De venligste hilsner,
  Signe.

  SvarSlet
 4. I go - Tak Stephanie
  Og der gjorde du mig glad Amarillen, Dejligt at du har haft en fantastisk læseoplevelse.
  Og god læselyst Signe :-)

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med anmeldelserne. De er s'gu da flotte! Men det manglede også bare ;-)
  Jeg glæder mig rigtig meget til at læse næste bog du udkommer med. Jeg håber du snart lander ovenpå al den ståhej og får skrevet noget rigtigt kriblende til dine hungrende fans.
  Kærlig hilsen Svigerinde og FAN

  SvarSlet
 6. Kære Svigerinde - 10000 tak :-) Og jeg skal nok klø på. jeg er i gang med at lægge op til den næste bog.
  Knus Malene

  SvarSlet
 7. Tillykke med debuten.

  Forskelligheden i anmeldernes læsning opfatter jeg som et tegn på at teksten er god. Og det er en god reaktion at komme videre på, måske alene fordi bogen bliver anmeldt i så mange forskellige og, ikke mindst, betydende aviser.

  Når man oplever at ens nyudgivne bog ikke engang kan få nogen til at nedgøre den, så er man...udfordret.

  Pøj pøj videre frem :-)

  SvarSlet
 8. Kære forfatterinde.

  Jeg har speedlæst mig igennem din bog.

  Det var ikke en æstestisk nydelse, men det er helt min egen fejl, jeg havde simpelthen for travlt med at finde ud af hvad der nu skete.

  Jeg tog flere gange mig selv i at lure 5-10 sider forud, fordi jeg næsten ikke kunne udholde tanken om at mit eget læsetempo afholdte mig fra hurtigt nok at finde ud af hvad der ville ske.

  Så nu er jeg i gang med at læse den for anden gang. For bedre at kunne nyde detaljerne og finde svar på de spørgsmål som jeg sad med bagefter.

  Med andre ord: En spændende, underholdende og velskrevet bog, som havde mig fanget fra første side.

  SvarSlet